Wie is Wie - O

Feyenoord Wie is Wie. Een uitgebreid overzicht van spelers, trainers en bestuurders uit de Feyenoordgeschiedenis. Op deze pagina een overzicht van personen waarvan de achternaam begint met de letter O.

- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J
- K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z


Obiku, Mike
Oever, Piet v.d.
Oldenburg, Arie
Olfers, Steve
Olsen, John Steen
Onderstal, Wim
Ono, Shinji
Osterholt, Tinus
Östlund, Alexander
Oudijn, Jaap
Owoeri, John
Ooyen, Joop van


Mike Obiku (Speler 1992-1996)

Mike ObikuAanvaller – Mike Obiku werd door voorzitter Jorien van den Herik opgeduikeld bij een kleine club in Cyprus. De Nigeraanse spits veroverde nooit een vaste plaats in de basis, maar groeide wel uit tot een cultfiguur. Obiku maakte zich onsterfelijk door zijn sudden death bekerdoelpunt uit tegen Ajax in 1995.
Geboortedatum: 24 september 1968 (Warri, Nigeria)
Competitiewedstrijden: 75 (19 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Steve Olfers (Speler 2000-2001)

Steve OlfersVerdediger – Steve Olfers stond tot de zomer van 2005 onder contract bij Feyenoord. Bijna de gehele contractperiode van de jonge centrumverdediger bestond echter uit verhuurperiodes, bij Excelsior, RKC en FC Den Bosch. Hoewel Olfers het heel behoorlijk deed bij die clubs kwam het nooit tot een terugkeer in De Kuip.
Geboortedatum: 25 februari 1982 (Haarlem)
Competitiewedstrijden: 1 (0 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Wim Onderstal (Speler 1956-1958)

Wim OnderstalDoelverdediger – Wim Onderstal kwam in zijn debuutseizoen tot 26 wedstrijden en kon zodoende even hoop koesteren tot een vaste waarde in de goal uit te zullen groeien. Uiteindelijk werd de jonge doelman echter te licht bevonden. Onderstal kwam na Feyenoord uit voor NOAD, Holland Sport en Hermes DVS.
Geboortedatum: 8 februari 1935 (Rotterdam)
Competitiewedstrijden: 31 (0 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Shinji Ono (Speler 2001-2005)

Shinji OnoMiddenvelder – Shinji Ono was zonder twijfel één van de meest technisch begaafde spelers die ooit voor Feyenoord actief was. De Japanner vormde in zijn eerste twee seizoenen met Paul Bosvelt het beste middenveld sinds de jaren ’70, maar werd later geteisterd door een stroom klein en groot blessureleed.
Geboortedatum: 27 september 1979 (Numazu, Japan)
Competitiewedstrijden: 112 (18 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Tinus Osterholt (Speler 1955-1959)

Tinus OsterholtMiddenvelder – Tinus Osterholt kwam in de zomer van 1955 met Henk Schouten en Aad Bak over van Holland Sport en behoorde daarmee tot de eerste lichting gekochte spelers. De linksbenige Osterholt begon als verdediger, maar kwam vanwege de zuivere pass die hij in de benen had later op het middenveld te spelen.
Geboortedatum: 17 november 1928 (Schiedam)
Competitiewedstrijden: 93 (2 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Alexander Ostlund (Speler 2005-2005)

Alexander OstlundVerdediger – De Zweedse rechtsback Alexander Östlund werd in de winter van 2005 gehaald om een rammelende verdediging te versterken. Hoewel het aan inzet niet ontbrak kon hij zijn faam als international niet waarmaken. Ostlund viel vooral op door de onrust in zijn spel en vertrok al na een jaar weer bij de club.
Geboortedatum: 2 november 1978 (Akersberga, Zweden)
Competitiewedstrijden: 33 (0 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

John Owoeri (Speler 2005-2006)

John OwoeriAanvaller – John Owoeri werd naar Rotterdam gehaald nadat hij met Nigeria de finale van het het in Nederland gehouden Jeugd-WK van 2005 wist te bereiken. De rechtsbuiten kwam in De Kuip echter niet verder dan twee invalbeurten, tegen NEC in de competitie en Rapid Boekarest in de UEFA-Cup.
Geboortedatum: 13 januari 1987 (Warri, Nigeria)
Competitiewedstrijden: 1 (0 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —