Wie is Wie - W

Feyenoord Wie is Wie. Een uitgebreid overzicht van spelers, trainers en bestuurders uit de Feyenoordgeschiedenis. Op deze pagina een overzicht van personen waarvan de achternaam begint met de letter T.

- A - B - C - D - E - F - G - H - I - J
- K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z


Waardenburg, Gijs
Waites, Harry
Wal, Nico v.d.
Walhout, Jo
Walsum, Eef van
Warnas, Henk
Wasiman, Steve
Water, Bertus v.d.
Weber, Jaap
Weber, Mees
Weber, Ben
Weering, Henny
Wegerle, Geoff
Wegerle, Steve
Wery, Henk
Wessels, Toon
Westerveld, Gerrit
Wijnaldum, Georginio
Wijngaarde, Thijs
Wijngaarde, Cor van
Wijngaarde, Piet van
Wijnstekers, Ben
Wilhelm, Wim
Witschge, Rob
Woerden, Rini van
Wolf, John de
Wolf, Piet de
Wonderen, Kees van
Wotte, Mark
Wursten, barry


Jo Walhout (Speler 1958-1961)

Jo WalhoutVerdediger – Jo Walhout kwam als 28-jarige over van NOAD. De stopperspil was als provinciaal regelmatig lijdend voorwerp van de Rotterdamse humor van spelers als Van der Gijp en Schouten. Desondanks was Walhout drie jaar lang een vaste waarde en droeg hij zijn steentje bij aan de landstitel van 1961.
Geboortedatum: 2 juni 1930 (TIlburg)
Competitiewedstrijden: 101 (0 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Henk Warnas (Speler 1963-1964)

Henk WarnasVerdediger – Henk Warnas diende zich begin jaren zestig aan uit de eigen jeugd, maar bleef steken op twee optredens. Niet zo vreemd, aangezien de jonge linksback moest concurreren met Cor Veldhoen. Warnas zou bij Go Ahead Eagles alsnog een mooie carrière beleven en het zelfs tot international schoppen.
Geboortedatum: 7 december 1943 (Slikkerveer)
Competitiewedstrijden: 2 (0 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Steve Wasiman (Speler 1989-1991)

Steve WasimanVerdediger – Steve Wasiman kwam op zesentwintigjarige leeftijd over van van stadsgenoot Excelsior, maar de transfer van de Surinamer bleek geen succes. Wasiman kwam slechts een paar keer in actie en liep vervolgens tegen een zware enkelblessure aan die uitdraaide op zijn afkeuring als betaald voetballer.
Geboortedatum: 17 juni 1963 (Paramaribo, Suriname)
Competitiewedstrijden: 3 (0 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Henk Wery (Speler 1968-1974)

Henk WeryAanvaller – Henk Wery was de fysiek sterke rechtsbuiten van het team dat in 1970 de Europacup en de Wereldbeker wist te winnen. De laatste wedstrijd die Wery voor Feyenoord speelde was een invalbeurt tijdens de UEFA-Cup finale van 1974. Zo maakte hij alle grote successen van de jaren zeventig mee.
Geboortedatum: 10 juni 1943 (Amersfoort)
Competitiewedstrijden: 173 (51 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

Ben Wijnstekers (Speler 1976-1988)

Ben WijnstekersVerdediger – Bennie Wijnstekers was een dynamische back die het product was van de eigen jeugdopleiding en jarenlang de aanvoerder van het eerste was. Het hoogtepunt van zijn carrière was het winnen van de dubbel in 1984. Wijnstekers speelde 36 interlands, de meerderheid ervan als captain.
Geboortedatum: 31 augustus 1955 (Rotterdam)
Competitiewedstrijden: 352 (14 doelpunten)
Uitgebreid profiel: Ben Wijnstekers

Rob Witschge (Speler 1991-1996)

Rob WitschgeMiddenvelder – Rob Witschge werd januari 1991, toen Feyenoord in een diepe crisis verkeerde, gekocht van St. Etienne. De goedlachse Witschge zou als linksmidden bijna vijf jaar lang een vaste waarde zijn en speelde zich met zijn goede prestaties zelfs in Oranje. Hij vertrok na een conflict met Arie Haan.
Geboortedatum: 22 augustus 1966 (Amsterdam)
Competitiewedstrijden: 160 (25 doelpunten)
Uitgebreid profiel: —

John de Wolf (Speler 1989-1994)

John de WolfVerdediger – John de Wolf begon zijn Feyenoord-carrière met een zware blessure, maar groeide daarna uit tot een icoon van de wederopstanding begin jaren ’90. De Wolf was de natuurlijke leider van een team dat op strijdlust en inzet vier KNVB-bekers en een landskampioenschap wist te winnen.
Geboortedatum: 10 december 1962 (Schiedam)
Competitiewedstrijden: 111 (9 doelpunten)
Uitgebreid profiel: John de Wolf

Kees van Wonderen (Speler 1996-2004)

Kees van WonderenVerdediger – De laatbloeier Kees van Wonderen was één van de belangrijkste peilers onder het winnen van het kampioenschap in 1999 en de UEFA-Cup in 2002. Werd gekocht als middenvelder, maar bleek een revelatie als centrale verdediger. Hij koppelde snelheid aan inzicht en opbouwend vermogen.
Geboortedatum: 4 januari 1969 (Bergen)
Competitiewedstrijden: 203 (5 doelpunten)
Uitgebreid profiel: Kees van Wonderen